woensdag 25 januari 2017

Tiramisu met limoncello

2 citroenen, liefst biologisch
2 blaadjes witte gelatine
75 gram suiker
3 el limoncello
20 amaretti of ongeveer 32 amarettini
250 gram mascarpone
50 ml slagroom
Poedersuiker
4 kookringen van 7 cm doorsnede of  wijde glazen

Bereiding:

Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed plat bord of schaal. Bekleed ook de binnenkant van de kookringen met een reep bakpapier (vet de ringen in zodat het papier blijft kleven aan de binnenkant).

Was de citroen en rasp de schil van 1 citoen. Pers beide citroenen uit , totaal 100 ml sap nodig.

Week de gelatine 5 minuten in koud water.

Breng het citroensap, rasp en suiker aan de kook totdat de suiker is opgelost. Neem d epan van het vuur en voeg de limoncello toe. Doop voor iedere ring 4 koekjes ( of 8 kleine) in de citoensiroop en leg ze in de bodem in de kookringen.

Verwarm de resterende citroensiroop weer en los van het vuur de uitgeknepen gelatine er in op en laat iets afkoelen.

Klop Intussen de mascarpone los met de slagroom tot een dikke crème.
Voeg de siroop toe en schep de citroencrème op de koekjes. Zet de tiramisu tenminste 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Zet de tiramisu vlak voor het serveren op 4 borden, verwijder de kookring en bakpapier.
Garneer de taartjes met de overgebleven koekjes , eventueel een stukje citroen en wat poedersuiker.

Bron: Delicious oktober 2013 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails