zaterdag 15 mei 2010

Rabarber-frambozenjam


Ik had nog een pond rabarber over, die ik had gekocht om aardbeien-rabarberjam te maken.Die jam is niet goed gelukt, en is omgedoopt tot 'moes' !(Lekker door de yoghurt dan maar).
De reden van het niet willen indikken van die jam is waarschijnlijk het gebruik van gewone suiker i.p.v. geleisuiker. Aardbeien en rabarber zijn 2 soorten fruit/groente die weinig pectine bevatten.Het recept wat ik gebruikte ging wel uit van gewone suiker..da's dan wel weer jammer!
Maar daar leren we dan weer van..toch?
Achteraf bezien is het een fout in het recept dat ik gebruikte, want de andere recepten uit het boek vragen wel om geleisuiker.

Vandaag dus een nieuwe poging gedaan, de rabarber moest op en daarom besloot ik deze jam te gaan proberen.

Hier vond ik het recept voor deze jam.
Ik halveerde het recept en kwam uit op 2 ( en een half) kleine potjes (totaal +/- 700ml).
In plaats van verse frambozen gebruikte ik ontdooide diepvriesframbozen (AH) en nu dus wel geleisuiker.
Related Posts with Thumbnails