woensdag 19 september 2012

Vegetarische curry met zoete aardappel




Voor 4 personen:

  • 1 1/2 theelepel korianderzaad
  • 1 1/2 theelepel garam masala
  • 1 tl. komijnzaad
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 kruidnagel
  • 1 peul kardamom
  • snuf chilipoeder
  • 2 zoete aardappels
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 2 groene chilipepers
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 100 gram doperwten, diepvries
  • 200 ml kokosmelk (het recept ging uit van 100 ml, dit leek me te weinig)
  •  paar takjes verse koriander
  • paar takjes verse munt
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • witte rijst
  1. Verhit een koekenpan en strooi daarin het korianderzaad en het komijnzaad.Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
  2. Stamp de kruiden fijn in een vijzel en voeg daar de garam masala, chilipoeder, kurkuma en de kardamom(zonder huls) bij.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een pan, op matig vuur.Snij de uien grof.Ontpit de groene chili's en snijd ze heel fijn.Plet de knoflook en maak deze fijn.
  4. Stoof dit een paar minuten.
  5. Snij de tomaten grof, verwijder de harde middenstukken, laat ze meestoven en voeg dan ook de kruidenmix toe.
  6. Snij de zoete aardappelen in stukjes, laat ze meestoven , samne met de bonen en erwten totdat de groenten zacht zijn.
  7. Maak op smaak met zout en peper.
  8. Serveer met witte rijst.


Bron: www.een.be
Related Posts with Thumbnails