Voor 4 personen:
- 1 1/2 theelepel korianderzaad
- 1 1/2 theelepel garam masala
- 1 tl. komijnzaad
- 1 tl. kurkuma
- 1 kruidnagel
- 1 peul kardamom
- snuf chilipoeder
- 2 zoete aardappels
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 groene chilipepers
- 1 teen knoflook
- 100 gram sperziebonen, gehalveerd
- 100 gram doperwten, diepvries
- 200 ml kokosmelk (het recept ging uit van 100 ml, dit leek me te weinig)
- paar takjes verse koriander
- paar takjes verse munt
- scheut olijfolie
- peper en zout
- witte rijst
- Verhit een koekenpan en strooi daarin het korianderzaad en het komijnzaad.Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
- Stamp de kruiden fijn in een vijzel en voeg daar de garam masala, chilipoeder, kurkuma en de kardamom(zonder huls) bij.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan, op matig vuur.Snij de uien grof.Ontpit de groene chili's en snijd ze heel fijn.Plet de knoflook en maak deze fijn.
- Stoof dit een paar minuten.
- Snij de tomaten grof, verwijder de harde middenstukken, laat ze meestoven en voeg dan ook de kruidenmix toe.
- Snij de zoete aardappelen in stukjes, laat ze meestoven , samne met de bonen en erwten totdat de groenten zacht zijn.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer met witte rijst.
Bron: www.een.be