zondag 26 augustus 2012

Kip curry met pindakaas




Vandaag gemaakt en met gemak door de keuring gekomen..en  dus hier geplaatst.


Gemakkelijk receptje; voor 3-4 personen

Nodig:
  • 1 grote rode peper of  bijv.een kleinere groene, ontdaan van zaad en zaadlijsten (ik gebruikte 3 kleine groene pepertjes van mijn peperplantje), dus naar smaak (evt. ook gedroogde chili gebruiken)
  • 3 cm gemberwortel, grof gesneden
  • 1 dikke knoflookteen
  • klein bosje koriande, de steeltjes grof gehakt
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 4 kipfilets, in stukken
  • 5 eetlepels pindakaas, met of zonder stukjes pinda (ik verkies met stukjes, geeft meer 'bite' aan het gerecht.
  • 150 ml kippenbouillon (of 50 ml meer, anders wordt de saus erg dik)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • gekookte (basmati) rijst


  1. Snij een kwart van de peper in dunne sliertjes en doe de rest in een vijzel of food processor, samen met de gember, knoflook, korandersteeltjes en 1/3 van de blaadjes.Maak dit met evt. een eetl. water tot een grove pasta.
  2. Verhit de olie in een pan, bruin de kip een minuut. Voeg de pasta toe en verhit nog een minuut, voeg de pindakaas toe, roer deze wat los en voeg dan de bouillon en yoghurt toe.
  3. Breng aan de kook, en laat zo'n 10 minuten sudderen totdat de kip gaar is en de saus wat dikker geworden is.
  4. Roer het grootste deel van de achtergehouden koriander erdoor  en verdeel de rest over het gerecht.
  5. Verdeel de sliertjes peper ook over het gerecht.
  6. Serveer met (basmati) rijst.

Bron: GoodFood
Related Posts with Thumbnails