zondag 11 augustus 2013

Pittige gevulde puntpaprika



Voor 4 personen:

- 300 gram rijst, ik gebruikte gele rijst
- 4 puntpaprika's
- 2 el olijfolie
- 4 lente- uitjes
- zout en peper
- 100 gram parmezaan

1. Verwarm de oven voor op 175 graden HL of 200 C elektrisch. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Halveer de paprika's in de lengte en laat aan beide helften een stuk van de steel zitten.Leg de paprika's in een ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie.

2. Snijd de chorizo in plakjes en dan in vieren.Maak de lente-ui schoon en snijd ze in ringen.Giet de rijst af en laat hem uitlekken.Meng de chorizo en de lente-ui door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

3. Schep het rijstmengsel in de paprika's en rasp er de parmezaan overheen.Bak het geheel ca. 15-25 minuten in de oven.

Lekker gerechtje, mijn mengsel paste niet geheel in de paprika's.
Bron: Foodies aug 2013


Related Posts with Thumbnails