zondag 11 januari 2015

gevulde Jalapeño pepers






Ik heb ze eindelijk eens kunnen maken; gevulde Jalapeño pepers...

Omdat ik deze pepers de afgelopen maanden in veel supermarkten te koop zag, dacht ik ze nu voor mijn verjaardag wel  eens te kunnen maken als borrelhap.

Ik had alle ingrediënten in huis, behalve de pepers.En wat bleek; als je ze nodig hebt zijn ze opeens in veel winkels niet meer te krijgen omdat 'ze niet liepen" :-(
Na 4 zaken afgegaan te zijn hebben we ze uiteindelijk in Rotterdam bij de AH kunnen kopen!

Goed, wat hebben we nodig behalve 12 pepers?


Voor 24 stuks:


  • 12Jalapeño pepers gehalveerd en ontdaan van zaad en zaadlijsten
  • 200 gram roomkaas, bijv Philadelphia , op kamertemperatuur
  • 0ngeveer 120  gram pittige geraspte kaas bijv. Cheddar 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder, optioneel
  • 12 plakjes bacon
  • snufje zout
  • 24 prikkertjes

  1. Roer de roomkaas los, doe de knoflook, paprikapoeder en geraspte kaas erdoor en meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 190 C.
  3. Vul de gehalveerde pepers met het mengsel en draai een half plakje bacon er omheen en zet vast met een prikkertje.
  4. Leg de gevulde pepers op een rooster en plaats indien mogelijk een bakplaat of lekbak eronder.
  5. Bak de pepers in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin, en zet eventueel de laatste paar minuten de grill erbij aan .
N.B; mijn plakjes bacon waren toevallig erg dun gesneden.


We vonden ze lekker en zeker voor herhaling vatbaar !
 
Bron:sallysbakingaddiction.com
Related Posts with Thumbnails