zaterdag 21 november 2009

Draadjesvlees uit de slow cooker


Vandaag een mooie riblap gekocht om in de slowcooker tot draadjesvlees te verwerken.

Het recept stond in het receptenboekje dat ik kreeg bij aankoop van de slowcooker.

Benodigdheden:

- 600 gr- 1000 gr niet te mager rundvlees, bijv. riblap
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- scheut wijn of azijn
- peper en zout
- 300-350 ml. runderbouillon (warm)

Wrijf het vlees in met zout en versgemalen peper. Braad het snel aan in de boter.

Vul de slowcookerpan achtereenvolgens met de ui/knoflook, de kruidnagel en laurier, en het aangebraden vlees.
Overgiet het geheel met de bouillon en het scheutje azijn of wijn.Het geheel moet minstens half onder de bouillon staan.

Deksel erop en zo'n 10 a 12 uur laten sudderen op stand LOW.
N.B Mijn pan heeft een 4,5 liter-inhoud en met 250 ml bouillon was mijn pan bijna droog geworden (na 12 uur).
Gebruik dus voldoende vocht.

De jus afmaken met aardappelmeel of maizena.
Related Posts with Thumbnails