zaterdag 17 april 2010

Bacon-ei-pasteitjes


Dit keer een 'had-ik-nog-op-de-plank-liggen-posting'...

Ik maakte deze pasteitjes voor de Paasbrunch.

Ingrediƫnten voor 12 pasteitjes:

- boter voor invetten
- 500 g korstdeeg (kant-en-klaar)
- bloem voor het uitrollen
- 2 el grove mosterd
- 12 plakjes mager ontbijtspek, uitgebakken en goed uitgelekt
- 12 kleine eieren (bijv. henne-eitjes)
- peper
- 150 gr. versgeraspte Cheddar of belegen Goudse kaas
- 2 el fijngehakte peterselie


Bereidingwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een muffinvorm met 12 uitsparingen in.

Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een dikte van 5 mm en steek er rondjes van 13 cm doorsnee uit.
Drapeer de lapjes deeg voorzichtig in de uitsparingen in de vorm en vouw het een beetje in plooien tegen de rand.
Schep in elk bakje 1/2 tl mosterd en leg daar een plakje spek op.

Breek de eieren stuk voor stuk in een kopje en schep met een lepel de dooiers in een deegbakje.
Voeg voldoende van het eiwit toe om eenderde van het bakje te vullen.
Maak de bakjes niet te vol.
Maal er wat peper boven en bestrooi de vulling in de bakjes met de geraspte kaas.

Zet de muffinvorm 20-25 minuten in de oven tot de eieren stevig zijn en de kaas goudbruin is.
Bestrooi de pasteitjes met peterselie en dien ze warm op.


Bron: Brunch van Jennifer Donovan
Related Posts with Thumbnails