maandag 17 oktober 2011

Jamaicaanse pompoen-kokossoep


Op de markt kocht ik een stuk Muscade de Provence pompoen, die ik verwerkte in een al eerder gemaakt soepje.
De eerste keer volgde ik slaafs de vermelde hoeveelheid groene currypasta, maar dat was veeeeeel te veel, met een TE pittige soep als resultaat.
Deze keer gebruikte ik een 1/2 zakje, dat was voor ons als liefhebbers van pittig eten te doen, maar net op het randje.
Wil je dus veilig doseren, doe dan eerst een 1/4 zakje en breidt dat evt. uit naar smaak!


Benodigdheden:
  • 1 middelgrote ui
  • 1 kleine rode of groene peper
  • 650 gram pompoenvruchtvlees
  • 2 el olijfolie
  • 2 middelgrote kruimige aardappelen
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 stengel citroengras
  • 6 dl groentebouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 1/2 zakje groene currypasta
  • zout en versgemalen peper

  1. Pel en snipper de ui.Snijd de peper overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd hem overdwars in reepjes.
  2. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.Schil en rasp de gember.
  3. Fruit de ui, peper en pompoen in de olijfolie en voeg dan de aardappelen, gember en citroengras toe.
  4. Giet de bouilllon erbij, breng aan de kook en laat de soep op laag vuur 15-20 minuten zacht koken.Verwijder het citroengras en pureer de soep.
  5. Verwarm de soep samen met de kokosmelk en de groene currypasta.(Maak de soep niet te heet, want dan schift de kokosmelk).Breng op smaak met zout en peper.

Deze soep is de volgende dag nog lekkerder!


Bron: Het gouden pompoenen boek van Erica Banzager/Michel Brancucci
Related Posts with Thumbnails