dinsdag 17 maart 2015

Kip cacciatore spaghetti en smoky tomatensaus







Recept van Jamie Oliver; lekker !
Voor 4 personen.

Saus:

- 4 kippendijen zonder vel
- olijfolie
- 125 gram oesterzwammen
- 125 gram kastanjechampignons
- 4 plakken gerookte pancetta
- 2-3 takjes rozemarijn
- 2 ansjovisfilets
- 2 rode paprika's uit een pot
- 1 kleine hand vol zwarte olijven , met pit
- 2 tenen knoflook
- 1 verse rode Spaanse peper
- 60 cl Chianti
- 700 gram passata
- 1 bosje verse basilicum
-  peper en zout

Pasta : 
- 320 gram volkorenspaghetti
- 30 gram Parmezaanse kaas




Snijd de kip in blokjes van 1 cm en doe ze met de 2 eetlepels olie en een snufje peper en zout in een grote koekenpan.
Hak de paddenstoelen in grove stukjes, snijd de pancetta in smalle reepjes en doe de stukjes en reepjes met de rozemarijn, ansjovis en de in stukken gescheurde paprika 's bij de kip in de pan.
Stamp de olijven plat, verwijder de pitten, doe de ontpitte olijven erbij, draai het vuur iets hoger en schep alles regelmatig om tot de kip goudbruin is.

Kook de pasta in gezouten water.

Knijp met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook uit boven de kip in de pan.
Snijd de peper in ringetjes, doe die samen met de wijn en de passata bij de kip en breng de saus op smaak.
Trek het grootste deel van de blaadjes van het bosje basilicum af en roer ze erdoor.

Rasp de kaas.

Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
Schep de saus over de pasta, strooi er de overgebleven blaadjes basilicum en parmezaan over .
Hussel alles door elkaar en voeg indien nodig wat kookvocht toe.




Related Posts with Thumbnails