zaterdag 23 februari 2013

Vlaardingse ijzerkoekjes

Ik vond het vandaag te koud om uitgebreid naar buiten te gaan, dus wat doe je dan?Nou..bijvoorbeeld koekjes bakken.
Vandaag na heeeeel lange tijd weer eens de befaamde Vlaardingse ijzerkoekjes gemaakt.
Voor het mooi bak je ze op een origineel gietijzeren plaatje dat je verhit op je fornuis.

Het recept:
- 450 gram tarwebloem
- 325 gram basterdsuiker, dit mag geheel of gedeeltelijk worden vervangen door bruine suiker.
- 300 gram roomboter of margarine
- 1 eidooier
- +/- 3 theelepels kaneel

Bereiding:
Boter en suiker eerst goed mengen, eidooier toevoegen.Geleidelijk, al mengend bloem en kaneel toevoegen.
Wanneer het deeg goed gemengd is dit op een koele plaats, bij voorkeur de koelkast, een halve dag laten rusten.

Bakken:
Het deeg uitrollen tot een dikte van ca.6 mm.Het oppervlak waarop uitgerold wordt bestrooien met wat bloem.

Met een ijzerkoekjessteker de koekjes uitsteken.
De bakplaat verhitten en de ijzerkoekjes aan twee kanten kort bruin bakken.Ze horen nog wat 'rauwig' te blijven.


Kijk voor meer informatie op www.ijzerkoekjes.nl

Related Posts with Thumbnails