donderdag 8 maart 2012

Gevulde paprika Mexicaanse stijl

Vandaag was een bonus-dag..doelend op het feit dat de meeste ingrediĆ«nten voor dit recept in de aanbieding waren bij Appie H :-)

Ik flanste zelf dit receptje in elkaar en het was lekker!




Nodig voor 3-4 personen:

  • 4 mooie rode paprika's
  • 300 gram mager rundergehakt
  • zak 400 gram Mexicaanse verse groente
  • zakje mix voor Fajita's
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje water
  • olijfolie
  • geraspte kaas
  • evt. chilisaus bij het serveren

  1. Rul het gehakt zonder olie in een wok of koekenpan.
  2. Verwarm de oven voor op 180-190 graden C.
  3. Voeg de geperste teen knoflook en de groente toe en roerbak het geheel ongeveer 10 minuten.
  4. Was ondertussen de paprika's ,snijd aan de bovenkant het kapje eraf ,verwijder het zaad en de zaadlijsten en indien nodig een schijfje aan de onderkant, zodat de paprika blijft staan in een schaal.
  5. Voeg het zakje kruidenmix toe aan het gehaktmengsel, met een scheutje water, en laat dit nog een paar minuten pruttelen.
  6. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie en zet de paprika's hierin, vul ze met het gehaktmengsel, druk dit goed aan en strooi er wat geraspte kaas op.
  7. Plaats het paprikadeksel er weer op en plaats in de voorverwarmde oven.
  8. Bak in ongeveer 25 minuten , totdat de paprika een beetje zacht is.


Related Posts with Thumbnails