zaterdag 16 oktober 2010

Hete pompoenchutney



1 kg pompoen, in kleine , gelijke blokjes
500 gram uien, vrij grof gesnipperd.
1 tl mosterdzaad, geroosterd en gemalen
1 tl korianderzaad,geroosterd en gemalen
1 tl kurkuma
1/2 tl cayennepeper
5 kruidnagels, gemalen
500 ml witte wijnazijn en extra water, indien het te droog wordt
3 medium verse rode pepers
2,5 cm verse gember, geraspt
300 gram suiker
3 tl zout
200 gram gedroogde abrikozen


Rooster en vijzel de( hele) specerijen, en fruit even in een beetje olie met de fijngehakte chilies en de gember.Voeg de uien en pompoen toe, de azijn, het citroensap , de abrikozen en de suiker.
Laat op een laag vuur in 45-60 minuten , zo nu en dan roerend, inkoken tot de groenten zacht zijn.
Voeg eventueel wat extra water toe.
Bewaar in gesteriliseerde potjes (of in plastic bakjes, maar dan is de houdbaarheid maar beperkt.)

Lekker bij een harde sterke kaas , kip en bij de Indiase maaltijd.



aangepast recept van The Three Monkeys

Het test-restje direct uit de pan was tamelijk pittig en zuur, ondanks het al toevoegen van meer suiker dan in het recept stond.
Ik durf dus niet te zeggen hoe deze chutney, die overigens niet echt mooi bindt, na een paar weken zal smaken.
Related Posts with Thumbnails