vrijdag 6 april 2012

Pittige witte bonensoep met chorizo




Vandaag een erg lekkere, tamelijk pittige maaltijdsoep gemaakt, die ik jullie niet wil onthouden.Als je hem een dag of een dagdeel eerder bereid doet dat de smaak zeker goed!

Voor 4-6 personen:

  • 200 gram chorizo, dungesneden (ik gebruikte er 1 van Stegeman, in achten gesneden en daarna in schijfjes
  • 1 grote ui, gehakt
  • 225 gram bleekselderij, in dunne schijfjes
  • 300 gram wortel, in plakjes of kleinere blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl. paprikapoeder (gerookte is nog lekkerder, gebruik dan de 'sweet')
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 750 ml groentenbouillon
  • 2 blikken van 400 gram cannellinibonen, afgegoten en afgespoeld
  1. Bak de chorizo in een grote pan uit totdat hij goudbruin is en al de olie er uit is gekomen.Haal met een schuimspaan uit de pan en zet apart.Haal een teveel aan olie uit de pan en bak in de overgebleven hoeveelheid chorizo-olie de ui, selderij en wortel zachtjes, zo'n 4- 5 minuten.
  2. Roer de knoflook, paprika, chilipoeder en komijn erdoor en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg de tomaten en bouillon toe, voeg de chorizo toe,roer goed en voeg. evt zout en peper toe.
  4. Breng aan de kook, temper het vuur en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg de bonen toe en laat nog 5 minuten zachtje spruttelen of totdat de groenten zacht zijn en de bonen goed meeverwarmd zijn.
  6. Serveer met (knapperig) brood.

Bron: GoodFood magazine april 2012
Related Posts with Thumbnails