woensdag 14 december 2011

Paddenstoelen-preitaart




Benodigdheden:

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 25 g boter
  • 2 preien, gewassen en in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 schaal paddenstoelenmix (450 g), de grote gehalveerd
  • thijmblaadjes, vers of gedroogd (ong. 1 tl)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 75 Pecorino Romano kaas, geraspt
  • 1 ei, gesplitst
  • quichevorm met doorsnee van 26 cm, ingevet
  • evt een uitsteekvorm in vorm van een ster

  1. Verwarm de oven voor op 190 C. Bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 10 minuten.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op laag vuur.Voeg peper en zout toe.
  3. Laat de prei uitlekken in een zeef
  4. Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
  5. Verhit  olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min.
  6. Pan van het vuur halen en voeg dan de thijm, de kaas, het eiwit en peper en zout toe.Verdeel over de prei.
  7. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de rest van het deeg(of gewoon uit de hand).
  8. Bestrijkde sterren met eigeel en leg ze op de taart.Bestrijk de randen ook met eigeel.
  9. Bak de taart in ca. 45 minuten mooi bruin.
Bron: receptkaart AH

Deze taart was erg lekker!



Related Posts with Thumbnails