donderdag 11 juli 2013

Bonensalade met kip en avocado

Dit is een smakelijke, makkelijke maaltijdsalade!

Voor 4 personen heb je nodig:

- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, in halve ringen
- 1 tl gemalen komijn
- 1 potje milde salsasaus a 300 gr.
- 1 blik kikkererwten a 400 gr.
- 1 blik zwarte bonen a 400 gr.
- 300 gr. gerookte kipfilet
- 1 eetrijpe avocado
- 1 krop romainela, bladeren losgehaald
-  1 zak tortillachips naturel

  1. 1. Verhit de olie en bak de ui en komijn 5 min. Neem van het vuur en voeg de salsasaus toe.
  2. 2. Laat de kikkererwten en bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Meng door de saus.
  3. 3. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Leg de slabladeren op een platte schaal. Schep het bonenmengsel erop. Leg de kip en avocado erop en eromheen.
  4. 4. Steek wat tortillachips in de salade en serveer de rest er apart bij. Lekker met geraspte kaas.

  1. Tot en met stap 2 kun je de salade 1 dag van tevoren bereiden. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid en bewaar afgedekt in de koelkast. De rest van de salade maakt u in 5 min.

Bron: Allerhande 

Related Posts with Thumbnails