vrijdag 16 juli 2010

Ratatouille uit de slowcooker


Een zomers vegetarisch gerecht..ratatouille.Ik heb het vroeger ook met gehakt erin gemaakt, maar het originele recept is absoluut zonder vlees.


We aten er witte rijst bij,maar zilvervliesrijst is, vind ik persoonlijk, lekkerder en gezonder!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

-1 flinke courgette, in kwarten gesneden
-1 flinke aubergine, in blokjes
-1 rode paprika, in grove stukken
-1 groene paprika, in grove stukken
-1 teen knoflook, gehakt
-1 grote ui, grof gesneden
-3 rijpe tomaten, in vieren

- 2 groentebouillontabletten
- klein blikje tomatenpuree
- kopje water
- ongeveer 1 1/2 eetl. Italiaanse kruiden (of Provençaalse)
- flinke draai vers gemalen peper
- zout naar smaak
- olijfolie

- slowcooker of hapjespan met deksel


Snijd alle groenten, verhit een wok of hapjespan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook eerst even.Voeg dan de rest van de groenten toe, bak deze even mee, voeg de tomatenpuree, kruiden , peper en water toe en breng aan de kook.

Zet de slowcooker op high en breng het mengsel over in de slowcooker.Deksel erop en laat ongeveer 2 uur op HIGH, of 3-4 uur op LOW stoven.Tussendoor een keer roeren.
Als de groenten zacht genoeg zijn, maak het dan af met zout en evt. extra peper.

Dit gerecht is ook gemakkelijk te maken in een gewone hapjespan of stoofpan.


Ratatouille is het lekkerste als het al enkele uren voor het eten al gemaakt is, dan trekken de smaken namelijk goed door elkaar.
Kan ook prima koud gegeten worden .
Related Posts with Thumbnails