woensdag 15 september 2010

Romige Southwestern pompoensoep



Afgelopen vrijdag ben ik naar KunsthalKookt in Rotterdam geweest.
Daar heb ik , naast een hoop lekkere dingen te hebben geproefd en gezien, een paar verse jalapeñopepers, een biologische Uchi kuripompoen en heerlijke biologische appeltjes gekocht.

De appeltjes zijn voor uit het vuistje, maar een van de jalapeño's en het pompoentje gingen in deze erg lekkere pittige soep:


Voor ong. 2 liter:
-2 eetlepels boter of margarine
-1 grote ui, gehakt
-2 teentjes knoflook, gehakt
-1 jalapeño peper, zaad en zaadlijsten verwijderd en gehakt
-1250 ml kippenbouillon (ik gebruikte 3 tabletten)
-1 grote aardappel, of in totaal 250 gram, geschild en in blokjes
-1 1/4 tl zout
-1/2 tl. chilipoeder
-1/2 tl. gemalen komijnpoeder
-450 gram pompoenpuree,( of in blokjes, zie noot)
-15 gram gehakte verse koriander (bakje AH)
-400 ml melk
-3 eetlepels vers limoensap

Voor de garnering: zure room en een takje verse koriander

Smelt de boter in een braadpan, op middelhoog vuur.Voeg de ui,jalapeño,en knoflook toe, laat 15 minuten zachtjes bakken.Voeg de kippenbouillon, kruiden, zout en aardappels toe, en kook, regelmatig roerend, 30 minuten, of totdat de aardappel zacht is.
Haal van het vuur en laat 5 a 10 minuten afkoelen.
Voeg de pompoenpuree en gehakte koriander toe en maak met de staafmixer tot een gladde soep.
Roer de melk erdoor, en laat 10 minuten op laag vuur sudderen, totdat het geheel goed warm is.
Roer het limoensap erdoor en garneer met een beetje zure room en een takje koriander.

Noot: ik heb eerst pompoenpuree gemaakt en dat toegevoegd aan de soep, maar ik denk dat als je blokjes rauwe pompoen gelijk meekookt met de aardappel, je tot een zelfde resultaat komt.
Related Posts with Thumbnails