zondag 1 november 2009

Herfst





Gisteren met mijn broer naar De Bilt geweest, waar we in de Houdringhe bossen een mooie herfstwandeling hebben gemaakt.De bomen zagen er allemaal prachtig uit.






Goulash


Behalve het maken van de goulash in de slow cooker heb ik weinig gedaan in de keuken wat ik hier het vermelden waard vind.
Ik had gerookte parikapoeder gekocht; sweet, hot en bittersweet. Hiervan heb ik 2 soorten gebruikt in de goulash.
Het recept heb ik gevonden op http://www.maaikevankessel.nl/2007/03/26/braised-beef-goulash-with-smoked-pimenton
Ik heb het wat aangepast om te gebruiken voor de slow cooker. Ik gebruikte:
- 600 gram sukadelappen of riblappen, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd of in grove stukken
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1  of 2 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 2 theelepels gerookt parikapoeder sweet
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder hot
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 klein blik tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 450 ml runderbouillon van blokjes (2 stuks)
- zout en versgemalen peper
- maizena

Het rundvlees goed bruin braden in braadpan,uit de pan nemen en in de pan nu de ui en knoflook 5 minuten bakken.
De slow cooker aanzetten op stand auto of low.
Het vlees, de ui en knoflook in de slow cooker doen, de paprika er op leggen en het geheel overgieten met de bouillon.
Parikapoeders, laurier,tomatenpuree en tomaten plus sap , zout en peper toevoegen.Goed doorroeren en deksel op de pan en in totaal 6-8 uur laten sudderen.
N.B: als je van stevigere paprika's houdt, voeg deze dan pas halverwege de stooftijd toe.

Als het klaar is naar smaak afmaken met peper en zout .
Om te binden gebruikte ik water en maizena , en liet dit een paar minuten doorkoken.

Geserveerd met zilvervliesrijst en zure room.
Related Posts with Thumbnails