vrijdag 9 december 2011

Spiced apple and Sultana fingers




Vandaag maakte ik uit de The Delia Collection Baking dit receptje. Makkelijk en best lekker.

Voor 18 stuks:

Voor het deeg:
  • 225 gram zachte gezouten boter
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 1 groot ei
  • 350 gram bloem, gezeefd, en wat extra voor het uitrollen

Voor de vulling:
  • 3/4 tl. gemengde specerijen, zie hier of gebruik speculaaskruiden
  • 400 gram kook- appel,( Goudrenet is een goede optie)zonder klokhuis, geschild en in kleine stukjes gehakt.
  • 110 gram Sultana-rozijnen(ik gebruikte donkere rozijnen)
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eetl. donkere basterdsuiker
  • 1 tl citroensap
  • poedersuiker
  • 150 ml water

  • Laag bakblik, van 23x 32,5 cm, licht ingevet

Verwarm de oven voor op 200 g C.


Klop de boter en suiker tot een luchtige geheel, voeg dan het losgeklopte ei in gedeeltes toe.
Voeg dan de gezeefde bloem geleidelijk toe.
Plaats de helft van het deeg in de ingevette vorm en werk met de handen uit totdat de bodem bedekt is.
Plaats de rest van het deeg in folie in de koelkast.

Neem een steelpan en doe daarin de maizena, bruine suiker, specerijen en voeg daar geleidelijk 150 ml water aan toe.Dan de rozijnen, appel en citroensap erbij.
Breng het geheel langzaam roerend aan de kook, laat 3 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Als het voldoende afgekoeld is, smeer het dan gelijkmatig over de deegbodem.

Rol het achtergehouden deeg op een licht bebloemd oppervlak uit tot dat het even groot is als je vorm, en leg dit met behulp van de deegroller over de fruitlaag.Druk de randen voorzichtig aan met de vingers.

Plaats de vorm in de oven en bak  20- 25 minuten, of totdat het licht goudbruin is.
Bestrooi met poedersuiker en laat in de vorm afkoelen.
Related Posts with Thumbnails