vrijdag 30 december 2011

Gekruide perencompote met cranberry's



Voor 8 personen als bijgerecht, koud of warm geserveerd.
  • 75 gram suiker
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram gedroogde appeltjes, in grove stukjes
  • 200 g cranberry's
  • 5 stevige handperen, geschild, klokhuis eruit en in stukjes

Bereiden: kan 2 dagen van te voren

Breng 200 ml water met de suiker, steranijs en kaneel aan de kook en laat de suiker oplossen.
Voeg de appeltjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de cranberry's toe en kook nog 8 minuten zacht.


Voeg evt. wat extra water toe als het te droog lijkt te worden.
Voeg de stukjes peer toe en kook in 8- 10 minuten tot compote.

Laat de compote afkoelen. Bewaar koel en goed afgesloten , of serveer warm.

Bron: Delicious Kerst 2009

Een feestelijke en erg lekkere compote. Als je van minder zoet houdt, pas dan de hoeveelheid suiker aan naar smaak.
Related Posts with Thumbnails