woensdag 9 januari 2013

Exotische spicy butternut pompoenHoofdgerecht voor 4 personen:


800 g butternutpompoen
300 g bataat
scheutje olijfolie
4 sjalotjes, in ringetjes
2 knoflooktenen, gehakt
1 hele Madame Jeanette-peper
2 schijven verse gember van ½ cm dikte en 3 cm doorsnee
1 kaneelstokje
1 tl. komijnzaad
1 tl. korianderzaad
2 tl. pimentkorrels, grof vergruisd met deegroller of in een vijzel
ca. 150 ml groentebouillon
1 blikje kokosmelk van 400 ml
zout naar smaak
8 el. pecannoten
4 schijfjes citroen of limoen

naar wens: 250 g gebakken kipfilet in reepjes.
Schil de butternut (*), halveer hem en verwijder de zaden. Schil de bataat. Snijd beide in dobbelstenen van 2 cm. Verhit de olie in een grote pan, fruit de sjalotjes er goudblond in, op getemperd vuur. Voeg knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee. Voeg de groenten toe, schep ze 5 minuten om op getemperd vuur, tot ze verkleuren en aan de randjes zacht worden. Leg Spaanse peper t/m pimentkorrels in een stukje neteldoek (of ander zeefdoekje) of een groot thee-ei en bind dat goed dicht. Leg het zakje op de groenten, voeg bouillon, kokosmelk en zout toe en laat de schotel 20 minuten of tot de groente zacht genoeg is,onafgedekt pruttelen.


Schep enkele keren om, pas op voor aanbranden (door de kokosmelk). Proef! Voeg de gebakken reepjes kipfilet toe. Pof de noten kort in een droge, hete koekenpan tot ze licht verkleuren en heerlijk geuren. Verwijder het neteldoekje en serveer het gerecht bestrooid met noten en bedruppeld met wat citroen- of limoensap. Lekker naast (bruine) basmatirijst of zilvervliesrijst.

*) Tip: laat de pompoen eerst 5 minuten in ruim kokend water dobberen. Laat even drogen en afkoelen. Nu kunt u hem gemakkelijk schillen.

Bron: Alma Huisken

Wij vonden dit een lekkere pompoen variant en ik kreeg dit keer niet de opmerking te horen: oh nee hè,niet weer pompoen !?!


Related Posts with Thumbnails