woensdag 7 september 2011

Wraps met makreelrilettes en appel




Borrelhapje voor 8 personen, 24 stuks

  • 300 gram gerookte makreelfilet in stukjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 bosje citroenmelisse of basilicum
  • 2 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • sap van 1 limoen
  • 4 tortillawraps van 20 cm doorsnede
  • 1 groene appel, ongeschild, in vieren, klokhuis verwijderd
  • 24 kapperappeltjes (Merza, gezien bij AH)
  • plasticfolie
Prak de makreelfilet en de crème fraîche door elkaar.
Hak 1 el citroenmelisse fijn.
Schep de kruiden met de sjalot door de makreel. Voeg een beetje limoensap en zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de makreel over de wraps.Rol elke wrap op en wikkel hem strak in plasticfolie.
Laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de zijkanten van elke wrap, snijd de rol dan in 6 schuine stukken en leg deze op een schaal.
Snijd de appelpartjes in 24 dunne schijfjes en besprenkel ze met het overgebleven limoensap zodat ze mooi fris van kleur blijven.
Garneer de wraps met een schijfje appel, kapperappeltje en blaadje citroenmelisse.


Bron: Delicious juli 2011
Related Posts with Thumbnails