zaterdag 29 oktober 2011

Tomaat, basilicum en geitenkaascake




Dit recept, of beter gezegd de foto van het eindresultaat, keek me al enige tijd aan vanaf de kalender van het GoodFood magazine.


Vandaag moest het er dan maar eens van komen om de cake zelf te gaan maken.
We aten de cake in combinatie met tomatensoep.


Voor 10 stukken:

  • 100 gram boter 
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout en veel zwarte peper 
  • 175 gram geitenkaas, in stukjes, evt. korst kan meegebakken worden .Als je niet van geitenkaas houdt is feta ook een optie.
  • 175 gram stevige kerstomaatjes, gehalveerd 
  • 15 gram basilicum 
  • 100 ml melk 
  • 3 eieren

Verhit de oven op 180 of 160 graden (hetelucht).
Bekleed een brood of cakevorm voor 900 gram met bakpapier.


Meng de bloem , peper en zout in een kom en werk de boter met de vingers door de bloem, totdat het volledig opgenomen is.



Werk 100 gram van de kaas, 100 gram van de tomaatjes en de grof gescheurde basilicum door het meel/botermengsel.

Klop de eieren en melk samen, roer het dan snel door het meel- en tomatenmengsel.



Doe het mengsel in het bakblik, maak de bovenkant glad, en verdeel de rest van de tomaatjes en kaas erover heen.



Bak 45-50 minuten of totdat het goudbruin is en een prikker er schoon uit komt.
Probeer in het deeg, en niet in de kaas te prikken.


Laat iets afkoelen alvorens te snijden. Serveer in dikke plakken, lauwwarm of op kamertemperatuur.



 Bron: Good Food jaarkalender
Related Posts with Thumbnails