donderdag 9 februari 2012

Kip en rode linzencurry met tomaten (slowcooker)




Dit gerecht is een  van de vele versies van Dhansak,  een Indiaas (Parsi )gerecht .
Deze versie is geschikt voor de slowcooker. Mocht je hem nog pittiger willen, neem dan een extra peper of voer de hoeveelheid chilipoeder op.


Voor 4 personen:

  • 2 grote vastkokende aardappels, in stukken ter grote van een walnoot
  • 4 kipfilets , in blokjes
  • 175 gram rode linzen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1  grote teen knoflook, geperst
  • 1 dikke groene peper, ontdaan van zaad en gehakt (of een rode peper)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl. kurkumapoeder
  • 2 tl.gemalen komijn
  • 1 tl. gemalen koriander
  • 1/4 tl. gemalen kruidnagel
  • 2 tl. garam masala
  • 750 ml kokende kippenbouillon
  • 2 eetl.maltazijn( ik gebruikte gewone azijn)
  • 4 tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 tl. rietsuiker
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. gehakte koriander

Bereiding:
  1. Doe de aardappelen, kip en linzen in de slowcooker.Roer goed door elkaar.
  2. Verhit de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak, al roerend, 1 minuut.
  3. Roer de chilipeper en droge specerijen erbij en verhit dit al roerende nog 1 minuut.
  4. Voeg de resterende ingrediĆ«nten, behalve de gehakte koriander,  toe en voeg zout en peper toe.Breng aan de kook en giet het in de slowcooker.Roer,dek af en kook op High 3-4 uur of Low, 6-8 uur totdat alles zacht is.
  5. Proef en voeg evt nog peper en zout toe.De saus moet gebonden, maar niet te dik zijn, voeg evt. extra kokend water toe.
  6. Serveer gegarneerd met koriander en (basmati)rijst.

Deze maaltijd kreeg hier het rapportcijfer 8 ..dus..gewoon lekker. De foto doet het eten geen recht, maar jullie moeten me maar geloven dat het smakelijk was.

Bron:slow cooking curry & spicedishes van Carolyn Humphries

Related Posts with Thumbnails