donderdag 9 september 2010

Stoofvlees met bier en mosterd (slowcooker)

Omdat de herfst weer onderweg is (of er soms al lijkt te zijn), maakte ik vandaag weer eens een rundvleesstoofgerecht.
Dit gerecht kan natuurlijk ook weer gemaakt worden in een gewone stoofpan, maar ik haalde mijn slowcooker weer van stal.

Benodigdheden:

-1 kg sucadelappen
-2 uien, grof gesneden
-1 teen knoflook, gehakt
-1 flesje oud bruin bier of Bockbier
-1 eetl. azijn
-2 blaadjes laurier
-2 takjes verse tijm of 2 eetl gedroogde
-zwarte peper en zout
-2 plakjes ontbijtkoek
-grove mosterd
-vloeibare braadboter


Wrijf het vlees in met vers gemalen zwarte peper.Snij de uien grof en hak de teen knoflook.
Besmeer de plakken ontbijtkoek met de mosterd.

Braad in een braadpan de stukken vlees aan en plaats ze in de voorverwarmde slowcooker.
Gebruik het braadvet van het vlees (gebruik evt. wat extra boter) en bak hierin de uien en knoflook tot ze mooi kleuren.

Doe de uien en knoflook bij het vlees, giet er de azijn,het bier en de kruiden bij.
Leg de plakken koek bovenop het vlees en dek de slowcooker af.

Laat 4-5 uur op LOW sudderen.Het vlees valt dan wel uit elkaar.Als je dit niet wilt, stoof het dan wat korter.Indien nodig tussendoor de onderste stukken vlees omwisselen met de bovenste.
Breng op smaak met zout en peper.

Lekker bij gekookte aardappels, puree of frites en bijv. spruitjes.
Een lekker pittige mosterd erbij maakt het af!
Related Posts with Thumbnails