zaterdag 4 december 2010

Quiche met Munsterkaas


Pffffff...wat een lucht komt er van Munsterkaas af.

De smaak daarentegen is erg lekker, pittig en met een zachte textuur.Munsterkaas komt uit de Vogezen.
Ik had de kaas al opgeslagen in de schuur(voordeeltje van het koude weer), zodat de kaas mijn koelkast niet zou verpesten :-)


Benodigdheden voor 1 quiche met een diameter van 25-26 cm.

1 rol bladerdeeg (bijv. AH), of eigengemaakt quichedeeg
1 eetl. olijfolie
1 ui, schoongemaakt en gehakt, of 6 sjalotten
200 gram magere bacon, in kleine stukjes gesneden
200 gram Munsterkaas
4 eieren
75 ml droge witte wijn
250 ml creme fraiche of slagroom
1 1/2 tl gemalen komijn
1/4 tl zout
1/4 tl peper

Begin met het blind bakken van het deeg.Maak het deeg passend in de schaal, prik het zo'n 20 keer met een vork in .
Plaats de vorm in de vriezer, 20 minuten, terwijl je de oven voorverwarmt op 200 C.
Bak het bevroren deeg 10 minuten , haal het uit de oven en laat afkoelen.

Bak ondertussen, op een matige vlam, de uien in de olie, zo nu en dan roerend, 5 minuten ,tot ze zacht worden.Voeg de bacon toe en bak totdat de bacon gaar is.Verwijder van het vuur.

Meng de eieren met een garde met de wijn, de creme fraiche, komijn en peper en zout.
Snij de kaas in ongeveer 30 stukjes.
Verdeel de kaas en het uimengsel gelijkmatig over het afgekoelde deeg.(Bestrijk de randen evt. met wat losgeklopt ei.)
Giet het eimengsel over de vulling en bak af op 160 graden, in zo'n 40 minuten.


Bron:http://easy-french-food.com



Deze taart is erg lekker!!
Related Posts with Thumbnails