woensdag 16 juni 2010

Geitenkaasomelet met groenten




Vandaag een recept uit de Allerhande, de juni-editie, gemaakt.
Nogal bewerkelijk (tenminste, dat vind ik), daarom waarschijnlijk geduid als 'weekendrecept'.

Nodig voor 4 personen:
- 750 gram vastkokende aardappelen, schoongeboend (ik gebruikte pommes culinair van AH)
- 1 bakje kastanjechampignons
- 6 el olijfolie
- 2 rode uien, in ringen
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 300 g verse spinazie
- 6 eieren
- 100 ml room culinair (Campina)
- 150 g geitenkaas naturel 55+
- 1/2 bakje platte peterselie

Werkwijze:
1. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in water met een beetje zout 10 minuten.Veeg intussen de champignons schoon, snijd ze in plakjes.

Verhit 1 eetl. olie en fruit de ui 4 min.Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
Snijd de rode peper in reepjes en voeg samen met de champignons toe. Bak nog 4 minuten.

2.Giet de aardappelen af. Voeg de spinazie toe aan het champignonmengsel en bak totdat de blaadjes geslonken zijn.Breng op smaak met zout en peper.

3.Verhit 3 el olie in een grote koeken- of hapjespan en bak de aardappelen op middenhoog vuur in 10 min. goudbruin en krokant.Voeg peper en zout toe.

4. Splits de eieren.Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eidooiers los met de room en verkruimel de geitenkaas erboven.Voeg peper en zout toe.
Spatel het eiwit erdoor.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak 1 voor 1 vier omeletten.

5.Leg op elk bord een omelet, verdeel de groente erover en vouw de omelet dicht.
Serveer met de gebakken aardappelen en bestrooi met de peterselie.


Het was erg lekker, ook zonder de peterselie en ondanks de verkeerde geitenkaas en mijn half gelukte omeletjes.. :-)
Ik kwam namelijk een koekenpan tekort en maakte ze in mijn wok, niet doen dus!


Foto is helaas ook niet geweldig,het was een schiet-op-ik-wil-eten-fotomoment.
Related Posts with Thumbnails