vrijdag 12 november 2010

Witte chocoladefudge met kersen en pecannoten



Eindelijk eens, voor het eerst, fudge gemaakt(iets wat al een tijdje op mijn te-maken-lijstje stond), en voorzien van mijn favoriete smaken, witte chocolade, kersen en pecannoten!
Natuurlijk is dit een calorie-bom, maar ja..je moet jezelf eens kietelen he!

350 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
30 gram boter
1 blik gezoete gecondenseerde melk (397 gram)
75 gram gedroogde kersen, in stukjes
75 gram gehakte pecannoten

Smelt in een pan met dikke bodem de chocolade, boter en melk.
Neem van het vuur, roer de kersen en noten erdoor en giet het mengsel in een met bakpapier beklede vierkante vorm van ongeveer 23 cm.
Strijk de bovenkant glad, laat wat afkoelen en plaats dan tenminste 2 uur in de koelkast, totdat de fudge opgestijfd is.

In de vriezer ook goed houdbaar, serveer dan direct vanuit de vriezer.
Related Posts with Thumbnails