maandag 16 juli 2012

Kipkerriesalade met rozijnen, limoen en honing




Uit het boek van Mindy fox maakte ik dit keer een salade.

Geschikt voor een picknick of als buffetgerecht, of als vulling in bijv. een volkoren pitabroodje.
Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel fijngehakte geschilde verse gember
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 1/2 tl. fijn zeezout
  • 1 tl gemalen komijn
  • bereide vlees van 1 gebraden kip van 1,6- 1,8 kg
  • 4 1/2 eetl. mayonaise
  • 3 1/2 eetl. yoghurt
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 2 tl. zachte bloemenhoning
  • 55 gram rozijnen
  • crackertjes van goede kwaliteit
  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur .Voeg de ui, knoflook en gember toe en draai het vuur laag.
  2. Laat onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten zacht fruiten.
  3. Voeg het kerriepoeder, het zout en de komijn toe; roer door elkaar en laat nog 1 minuut fruiten.
  4. Doe over in een grote kom en laat het geheel een beetje afkoelen.Voeg vervolgens de mayonaise, de yoghurt, het limoensap en de honing toe , roer door elkaar.
  5. Roer de rozijnen door het geheel.
  6. Serveer met de crackertjes of meergranenstokbrood.

Deze salade was erg lekker!
Related Posts with Thumbnails