zondag 25 maart 2012

Marokkaanse kipschotel






Voor 4 personen:
  • 4 kipfilets zonder vel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 400 g blik cherry tomaten
  • 2 eetlepels harissa pasta (ik gebruikte 1 eetlepel.)
  • 1 eetl. heldere honing
  • 2 medium courgettes, in dikkere schijven
  •  1 blik kikkererwten, 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 250 ml water

  1. Kruid de kipfilets met de komijn en veel versgemalen zwarte peper. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de kip met de uien, 4 minuten.
  2. Draai de filets om en bak nog 3 minuten. Roer ondertussen de ui regelmatig.
  3. Doe de tomaten en 250 ml water, de harissa, honing, courgettes en kikkererwten erbij.
  4. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten op niet te hoog vuur sudderen totdat de kip gaar  en de saus lichtgebonden is.Voeg zout naar smaak toe.
Serveer met couscous.


Bron: GoodFood magazine


Een gemakkelijk, lekker en slank recept met flink wat groenten erin, en je hebt maar 1 (grote) pan nodig!
Related Posts with Thumbnails