donderdag 21 maart 2013

Zoete aardappelsoep met gember en kokosmelk


ingrediƫnten:

olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
500 g zoete aardappelen, in stukken
1 liter bouillon
200 ml kokosmelk , pakje of blik
sap van 1 limoen, of meer naar smaak

Bereiding:

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

extra benodigd
Staafmixer

Deze soep is geschikt als voorgerecht, maar bij de broodmaaltijd ook altijd goed.

Bron: De kleine vegetarische keuken

Related Posts with Thumbnails