zondag 5 september 2010

Pastasalade met zongedroogde tomaatjes en rucola



De verjaardag van zoonlief was nog steeds niet gevierd maar gisteren kwam het er dan eindelijk van!
De taart haalde ik gewoon bij de bakker, maar een aantal andere (vr)eterijen maakte ik zelf.
Ik maakt onder andere deze pastasalade, geschikt voor 6-8 personen.
Het recept vond ik op Macheesmo.





Ingrediƫnten :

- 500 gram vlinderpasta
- 1 pot (+- 275 gram) zongedroogde tomaten op olie
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- 2 tl. balsamico azijn, of rodewijn-azijn
- 1 teen knoflook
- 125 ml olijfolie
- 150 gram rucola
- 125 gram zachte geitenkaas
- zout en peper

Werkwijze:

Maak eerst de pesto:
Hak in een keukenmachine de uitgelekte tomaatjes, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitten tot een grove pasta. Voeg dan de olijfolie en azijn toe en meng dit er door.Voeg zout en peper naar smaak toe.
Als je geen keukenmachine hebt, hak dan alles zo klein mogelijk met een mes, het resultaat zal dan een wat grovere pesto zijn.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Giet af en bewaar wat kookvocht.Laat de pasta uitlekken en meng de pesto door de pasta.
Als het te droog is, voeg dan wat kookvocht toe.
Roer hierna de geitenkaas erdoor.
(Je kunt er ook voor kiezen om de geitenkaas te verkruimelen over de al afgekoelde salade.)
Voeg als de salade al wat afgekoeld is de rucolasla toe.

Eet smakelijk!
Related Posts with Thumbnails