zondag 27 januari 2013

Hartige soesjes met forelvulling

Voor 40 stuks

60 ml melk
65 ml water
50 gram boter
1/4 tl zout
Cayennepeper
1/4 tl paprikapoeder
75 gram tarwebloem
2 eieren

Breng alles, behalve bloem en eieren langzaam aan de kook.Haal van het vuur en roer de bloem erdoor.Zet terug op het vuur .Roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem van het vuur. Roer de eieren 1 voor 1 stevig door het deeg tot het glad is en glanst.

Maak met 2 theelepels of met een spuitzak walnootgrote hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 15 a 20 minuten op 180- 200 graden.
Laat afkoelen op een rooster.
Bewaar in een luchtdichte trommel.
Snijd voor het serveren de kapjes van de soesjes af, of doe dit met een schaar.
Vul ze gul met de vulling.


Vulling voor  ca. 20 soesjes

150 gram Griekse yoghurt
Rasp  van de schil van 3/4 citroen
2- 3  tl mosterd
2-3 tl gedroogde dille
1,5 eetlepel kappertjes, gehakt
90 gram gerookte forelfilet, in kleine stukjes
Halve appel, in kleine blokjes
Zout en peper

Meng alle ingrediƫnten.



Dit recept vond ik in het AD, en daar stond ook een vulling bij met rucola en verse kaas, echter deze was niet populair bij de visite, en daarom vermeld ik hem verder niet.
Helaas geen foto, maar iedereen weet hoe een gevuld soesje er uitziet.....toch?






Chocoladerepen met pecannoten



 


Voor 15 stuks
Nodig: ondiepe bakplaat van 20 x 25 cm


deeg:
175 gram boter
50 gram fijne kristalsuiker
1 eidooier
320 gram bloem, gezeefd
Snufje zout


Garnering:

200 gram chocolade ( ik gebruikte pure en melk)
200 gram rietsuiker
50 gram golden syrup
150 gram boter
4 eieren, geklutst
200 gram pecannoten

Voor het deeg:

Klop boter en suiker tot een luchtig glad mengsel.Klop de eidooier erdoor..
Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het liefst 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakplaat ermee en snijd de randen netjes af. 

Garnering:

Doe de chocolade, suiker, syrup en boter in een pan en laat op laag vuur vloeibaar worden.
Laat het mengsel een beetje afkoelen en roer eieren en pecannoten erdoor.
Verdeel het mengsel over het deeg en bak de taart in 25-30 minuten gaar.

Laat de taart op de bakplaat afkoelen, snijd hem in repen en bewaar in een vershouddoos.

Bron: Brownies en repen van Liz Franklin

Iedereen vond deze erg lekker..toch collega's?..


Related Posts with Thumbnails