zondag 13 december 2009

Kruidige pompoenquiche met koriander





Ik had nog een stuk groene Sweet Mama pompoen in de koelkast liggen, genoeg om het volgende recept mee te maken: Kruidige pompoenquiche met koriander.





Bron: Feestelijke buffetten en borrelhapjes, boek AH


Buffetgerecht voor 8 personen.

Ingrediƫnten:

1 kleine pompoen (biologisch, ca. 800 g)

2 eetlepels (olijf)olie

9 bosuitjes, in stukjes van 3 cm

1 1/2 eetlepel Indiase currypasta (mild)

3 eieren

125 ml slagroom

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
quichevorm (doorsnede 27 cm)

Bereiden
Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1 1/2 cm snijden. In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken. Mengsel iets laten afkoelen. In kom eieren met slagroom loskloppen. Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten. Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm. Vorm bekleden met deeg. Helft van koriander door pompoen scheppen. Pompoen in vorm scheppen. Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan. Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Related Posts with Thumbnails