woensdag 17 juli 2013

Aardbeien met muntroom






Voor 4 personen

- 500 gram aardbeien
- 1 bosje munt
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- geraspte schil van 1/2 citroen, liefst biologisch

1. Was de aardbeien met koud water en laat ze goed uitlekken.
Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.Hak de helft van de munt fijn.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel er de gehakte munt en de citroenschil doorheen.

2. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.Verdeel de aardbeien over 4 kommen en schep er de muntroom overheen.Garneer met de overige muntblaadjes.

Ik vond deze versie van aardbeien met slagroom veel lekkerderder dan de originele versie.Lekker fris en net even anders.

Bron: Foodies juli 2013

Paddenstoelensalade met brandnetelkaas en sherry-honingdressing




Voor 3- 4 personen

- 200 gram Beemster brandnetelkaas (of van een andere producent )in smalle reepjes
- 2 eetl. Olijfolie
- 250 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 1 eetl. verse tijm, gehakt
- versgemalen peper
- 1 krop eikenbladsla ( ik gebruikte een combi van krulsla en eikenblad)
- 1 rode ui, in smalle ringen

Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetl. sherry
- 1 eetl. honing

Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de paddenstoelen met de tijm en peper.
Verdeel de sla over 4 borden of een grote schaal.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing .
Schep de paddenstoelen met de ui en de kaas op de sla en giet de dressing erover.

Lekker met grof bruinbrood of ciabattabrood.

Ik voegde nog witte druiven en wat gehakte walnoten toe, ook omdat ik minder paddenstoelen had dan de opgegeven hoeveelheid.
Je kunt ook mosterdkaas of knoflookkaas gebruiken i.p.v. brandnetelkaas.

Bron : Beemster kaas kookboek
Related Posts with Thumbnails