zaterdag 17 september 2011

Perzikkoek met frambozen

Met deze herfstluchten niet direct een recept wat erg past bij het weer, maar wellicht helpt het je een (na-)zomergevoel te geven :-)

Deze koek/taart van Bill Granger is dus eigenlijk een zomertaart bij uitstek , vanwege het zomerfruit dat er in verwerkt wordt.  Ik maakte hem een paar weken geleden, en kon nog net verse perziken bemachtigen.
Het is mogelijk om de verse perzik te vervangen door ingeblikte, of gebruik nectarines, en de verse frambozen kun je vervangen door ingevroren exemplaren .
De taart is makkelijk te maken en  lekker fris!


Benodigdheden voor 12 personen:

  • 1 1/2 tl. bakpoeder
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 100 gram gele basterdsuiker
  • 75 gram fijne suiker
  • 3 perziken, ontpit , geschild en in dunne partjes gesneden 
  • 100-150 gram frambozen, vers of uit de diepvries
  • 1 ei , M
  • 1 1/2 tl. vanille extract
  • 175 gram melk
  • 1/2 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180°C. (hetelucht iets lager)
Maak van de bloem, 1 1/2  tl bakpoeder, boterstukjes en de suikers een kruimeldeeg. Doe de helft hiervan in een ovenschaal bekleed met een stuk bakpapier (ongeveer 20 x 25 cm) en druk het goed aan om de bodem te maken.
Verdeel hierover de perzikschijfjes , netjes gerangschikt , en dan de frambozen.


Klop het ei met de vanille, melk en bakpoeder, roer dat door het overgebleven kruimeldeeg en giet het over het fruit. Bak het in ongeveer een uur gaar en lichtbruin, check regelmatig de kleur!

Laat afkoelen op een rek en snijd in 12 stukken.
Lauwwarm ook erg lekker...


Related Posts with Thumbnails