vrijdag 15 maart 2013

Bananenbrood met sinaasappel

Het toeval wilde dat ik een paar bananen had die te bruin dreigden te worden, en de nieuwste Allerhande van AH in de winkel vond, waarin dit recept stond.
Dus...aan de slag !


2 perssinaasappels, schoongeboend
225 g witte basterdsuiker
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g boter, op kamertemperatuur
8 gram vanillesuiker
2 eieren
125 ml creme fraiche
300 gram fijngeprakte goed rijpe of liever nog overrijpe bananen
cakevorm van 27cm, ingevet
bakpapier, keukenmachine of mixer, sateprikker



1.Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed de bakvorm met bakpapier.Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers er 1 uit. Houd het rasp apart.
Doe het sap met 25 gram van de basterdsuiker in een steelpan en verwarm dit op laag vuur tot de suiker is opgelost.Dit duurt ong. 10 min.

2. Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.Meng de boter, de rest van de basterdsuiker en vanillesuiker in een keukenmachine of met de mixer tot een bijna glad mengsel.Laat draaien en voeg een voor een de eieren en de crème fraiche toe. Schep door het bloemmengsel.

3. Schep de banaan met het rasp door het beslag.Verdeel over de cakevorm.Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover.

4. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een sateprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

5. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat op een rooster een uur afkoelen op een rooster.



Related Posts with Thumbnails