zaterdag 2 oktober 2010

Pittige pastinaaksoep



Ingredienten:
Voor 4-6 personen
- 40 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 675 gram pastinaken,geschild en in blokjes
- 1 tl. koriander
- 1/2 tl. komijnpoeder
- 1/2 tl. kurkumapoeder
- 1/4 t. chilipoeder
- 1.2 liter kippenbouillon
- 1,5 dl (kook)room
- 1 el.zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, in dunne reepjes
- 2 tl. gele mosterdzaadjes
- zout en versgemalen zwarte peper

Werkwijze:

Smelt de boter in een grote pan, voeg de ui en pastinaak toe en bak ca. 3 minuten zachtjes.

Roer de specerijen erdoor en bak nog 1 min. Voeg bouillon toe,breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook.

Draai het vuur laag, dek de pan af en laat ca. 45 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.

Laat iets afkoelen en pureer de soep glad.
Voeg de room toe en verwarm voorzichtig op laag vuur.

Verhit in een kleine pan de olie.
Doe de knoflook en de mosterdzaadjes erbij en bak ze snel tot de knoflook bruin kleurt en de mosterdzaadjes beginnen te knappen.
Haal de pan van het vuur.

Schep de soep in voorverwarmde kommen en giet in elke kom wat van het
hete knoflookmengsel.
Serveer meteen.




En...was het lekker?
Ja, tenminste...ik vond hem erg lekker!
De heren des huizes waren er minder van gecharmeerd, de specifieke zoetige pastinaaksmaak is waarschijnlijk iets waar je van moet houden.!?





Bron: de Soepbijbel, Debra Mayhew
Related Posts with Thumbnails