donderdag 11 februari 2010

Sesambrood met maismeel en semolina



Dit brood maakte ik naar het recept op het blog "Uit de keuken van Arden" (Klik op de link om het recept te zien)

Het was een lekker broodje, en geroosterd eigenlijk nog lekkerder.

Het zogenaamde 'scoren' van het brood, dus het insnijden vlak voordat het de oven ingaat, is nog best lastig. Het primaire doel van het insnijden is invloed uitoefenen op de ovenrijs, in die zin dat je probeert te voorkomen dat het brood openspringt op een zwakke plek. Je maakt dus zelf een zwakke plek aan het oppervlak van het brood, waardoor je elders een uitstulping probeert te voorkomen.
Daarnaast speelt ook het decoratieve aspect een rol.

Je moet de juiste hoek maken met je mesje, en of je dan een gekarteld mesje,een tomatenmes of juist een scheermesje gebruikt,het schijnt ook een kwestie van oefenen en uitproberen te zijn. Op internet zijn er wel wat voorbeeldvideo's te vinden, dus die zal ik nog eens goed gaan bekijken.
Related Posts with Thumbnails