zondag 13 juni 2010

Amerikaanse zuurdesem pannenkoekjes



Vandaag was het zover...ik ben mijn zuurdesemstarter, gedoopt als Jimi, gaan uittesten.
Jimi is nu 15 dagen oud en mocht vandaag zijn kunnen laten zien.

Daarom heb ik gisteravond al een deel van Jimi afgehaald (klinkt wat morbide), en gevoed met water en patentbloem.
Dit liet ik een nachtje staan en vanmorgen voegde ik het een en ander toe..et voila..superluchtige Amerikaanse pannenkoekjes.

Werkwijze:

Neem 1 cup van je starter af, voeg hier 1 cup patentbloem en 1 cup warm water aan toe.Roer door.
Laat dit 10- 12 uur losjes afgedekt bubbelen.
Als je zover bent om te gaan bakken, roer het beslag dan door en neem er een 1/2 cup uit en geef dit weer terug aan je originele starter.(die heeft dan weer een voedselbodem).

Voeg aan het beslag toe:

1 ei
1 eetl. olie
1 eetl. suiker
1/2 tl zout
1/2 tl. baking soda (zuiveringszout)

Het geheel goed doorroeren en 10 minuten laten staan.
Dan in een koekenpan wat boter verhitten en kleine pannenkoeken maken (dus niet laten uitlopen in de pan, zoals wij met de Nederlandse pannenkoeken doen).
Als de bovenkant bijna droog is, omkeren en andere kant kort bakken.

Voor de volgende pannenkoekjes hoef je in principe geen boter meer in de pan te doen.

De pannenkoekjes kun je ook maken met bijv. bosbessen of appel, voeg deze dan toe voordat je de baking soda toevoegt.

De hoeveelheid was voldoende als ontbijt voor 2 hongerige pannenkoekfans(lees moeder en zoon).




Bron: Bakemyday en deze site

Related Posts with Thumbnails