zondag 17 november 2013

Pompoen, kaneel en pompoenpitten muffins





Voor 9 grote of 12 kleinere muffins

- 280 gram bloem
- 1 eetl. bakpoeder
- 2 theel. gemalen kaneel
- 1 theel.zout
- 3 eieren
- 175 ml melk
- 85 g gesmolten boter
- 175 gram lichtbruine bastersuiker
- 350 gram geschilde fijngeraspte butternut pompoen
- handje groene pompoenzaden

Verwarm de oven voor op 200 C , of hetelucht 180 C.
Beboter een muffinblik of gebruik papieren vormpjes die je in de vorm plaatst.

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en zet apart.

Mix in een grote kom de eieren, melk en boter.Voeg de suiker toe en roer goed.
Voeg het bloemmengsel toe en roer het toch een klonterig beslag.
Roer de geraspte pompoen erdoor.

Vul de muffinvorm tot de rand met het mengsel en strooi er wat pompoenzaden overheen.

Bak 20-25 minuten totdat ze goed gerezen zijn en stevig aanvoelen.
Laat ze even afkoelen in het bakblik, haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.


Bron: 101 cakes and bakes van Good Food
Related Posts with Thumbnails