donderdag 12 april 2012

Rabarberwodka





Op de weekmarkt zag ik mooie roze rabarber, voor een redelijke prijs , maar wat er mee doen? Natuurlijk zijn er legio recepten om mee aan de gang te gaan, maar het thuisfront is niet zo gecharmeerd van rabarber, en dus ging ik op zoek naar een minder voor de hand liggende oplossing dan moes of taart en vond deze (lange termijn-) oplossing.

In een van mijn kookboeken vond ik het recept voor rabarberwodka, en dat maken leek me wel weer eens een leuk experiment.

Een eerdere  wodka/geduld-ervaring had ik met het maken van vanille-extract; wat overigens perfect gelukt is .

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg rabarber
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 liter wodka
  • grote (weck)fles of pot van 2 lit. inhoud
  • geduld
  1. Was de rabarber, snijd de lelijke stukken ervan af en snij aan de bladkant ong. 5cm af. Snij stukken van ong. 3 cm. Doe deze in een grote glazen pot van 2 l. met de suiker.
  2. Giet de wodka eroverheen. Zet koel weg, minstens 2 maanden, zodat de smaak goed kan intrekken.
  3. In het begin iedere dag even schudden om de suiker op te lossen.
  4. Na min. 2 maanden door een trechter met een koffiefilterzakje erin in een schone fles gieten.
  5. Plaats de fles in de koelkast en serveer  de wodka zo koud mogelijk!

Als het goed is levert het me over een paar maanden een bleekroze, zachtfris aperitiefje op!


Bron: Wilde venkel en rabarber van Caroline Zeevat en Ans Withagen

Gestoomde kalkoenrollade met italiaanse kruiden



Met Pasen maakte ik gestoomde gevulde kalkoenrolletjes, daarbij een aardappel-puree met ui, knoflook en spinazie.
Het recept vond ik hier. De aanpassing die ik moest doen was dat ik bij mijn poelier geen flinterdunne plakjes kon krijgen, maar wel platgeslagen filets. Ik maakte de rolletjes ruim van te voren, zodat de oliemarinade lekker kon intrekken.De rolletjes stoomde ik ik een stoompan.

Als dessert serveerde ik een peer- en rabarbercrumble.
Related Posts with Thumbnails