zondag 9 december 2012

Chili van pompoen





Voor 4 personen



  • 750 gram pompoen,( een kleine oranje)
  • 2 eel. olijfolie
  • 1 grote ui, genipperd
  • 1 groene paprika ,( of rood), in kleine blokjes
  • 150 gram chorizoworst, in kleine blokjes
  • 1 blik kidneybonen, 400 ml, uitgelekt
  • 400 gram tomaten in partjes, of een blik tomatenblokjes
  • 1-2 tl. Chilipoeder
  • 1/2 tl komijn gemalen
  • 1/2 tl. koriander gemalen
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak
  • verse koriander, grof gehakt
  • rijst of tortillawraps



    1. Snijd de pompoen in blokjes, nadat je de zaden hebt verwijderd. De schil mag eraf, maar hoeft niet.
    2. Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de ui 2 minuten op laag vuur.
    3. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 3 minuten mee.
    4. Voeg de pompoen,tomaten, kruiden en zout toe en bak op middelhoog vuur nog 3 minuten.
    5. Plaats de deksel op de pan en stoof in ca. 15 minuten gaar. Schep zo nu en dan om .Breng eventueel nog verder op smaak met chilipoeder en zout.
    6. Voeg de kidneybonen toe en laat meestoven tot alles goed warm is.

    Serveer met witte rijst of  warme tortillawraps.

    Het was een lekker chili-tje, en weer eens wat anders dan de geijkte versie.


    Bron: aangepast recept uit het C1000 tijdschrift.






    Related Posts with Thumbnails