donderdag 24 december 2009

Stoofperen uit de slow cooker




Vandaag alvast stoofperen gemaakt, in de slowcooker.

Benodigdheden:

ongeveer 1 kg kleine stoofperen
citroensap van een halve citoen
1 fles fruitige rode wijn
3 eetl. honing
125-150 gr. suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 zwarte peperkorrels
1 vanillestokje, in de lengste ingesneden
stuk citroenschil

Werkwijze:

Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten.Snij een schijfje van de onderkant af, zodat ze blijven staan.

Zet de slowcooker op high, doe de wijn in de binnenpan, met de suiker, honing, kruiden en vanillestokje.Doe de deksel op de pan.
Laat dit geheel een half uur opwarmen, regelmatig roeren.

Hierna de peertjes in de pan zetten, of leggen, ligt aan de grootte van de pan.
Laat het geheel 2-4 uur sudderen tot ze gaar zijn, en draai de peertjes indien nodig, zodat ze goed egaal verkleuren.

Als ze gaar zijn, haal ze dan met een schuimspaan uit de pan en zet ze in een schaal.
Doe de wijn over in een pannetje en kook dit in 10 minuten op hoog vuur in.

Bindt de saus met wat maizena , opgelost in koud water tot de gewenste dikte.

Zeef de saus over de peren en laat het geheel afkoelen.


Serveer als bijgerecht of als toetje.




N.B. Dit recept kan ook in een gewone pan bereid worden, op heel laag vuur.


Bron: uit de keuken van Arden, gebaseerd op 'het slowcooker kookboek'
Related Posts with Thumbnails