zondag 24 oktober 2010

Pompoen- chocolade cheesecakeIngrediƫnten:


Voor het deeg:
130 gram Oreokoekjes (alleen het koekgedeelte, dus zonder vulling)(ruim 1 rol)
2 eetlepels suiker
55 gram ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling:
450 gram roomkaas, (MonChou)op kamertemperatuur
190 gram suiker
250 gram pompoenpuree
3 grote eieren
3 eetlepels patentbloem
1 theelepel pompoenspecerijen: mix van 1/2 tl kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 1/8 tl pimentpoeder, 1/8 tl nootmuskaat
1/2 theelepel zout
115 gram chocolade, (ik gebruikte een melkchocoladereep), in stukjes

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.Bekleed de bodem en zijkanten van een bakvorm van 20x 20 cm met bakpapier of aluminiumfolie , en laat dit er aan beide zijden overheen hangen. Zet apart.

2. Maal de koekhelften in een keukenmachine met de suiker tot een fijn kruim, voeg de gesmolten boter toe en meng door totdat het geheel bevochtigd is.

3. Doe de kruim in de voorbereide bakvorm, en druk lichtjes aan op de bodem.Bak het in de oven in 12-15 minuten tot het geurig is en een beetje stevig is geworden.
Laat afkoelen.

4. Plaats de zachte roomkaas in een keukenmachinekom, en meng met de garde tot het zacht is.Voeg de suiker, pompoenpuree, eieren, bloem, specerijen en zout toe, en vermeng dit goed.Zet apart.

5. Smelt de chocolade au-bain marie (of in de magnetron, in 30 seconden intervals, roer door en blijf herhalen totdat alles gesmolten is).
Als de chocolade gesmolten is,voeg dan 250 ml van het pompoenmengsel toe en roer het door elkaar. Zet apart.

6. Giet het overgebleven pompoenmengsel in de vorm.Laat klodders van het chocolademengsel op het pompoenmengsel vallen en ga er dan met en mes doorheen om een mooi patroon te maken.Bak totdat de cheesecake vast is, maar nog wel beweegt, wanneer deze voorzichtig geschud wordt,in zo'n 40 tot 50 minuten.

7. Laat in de vorm afkoelen.Dek af en koel in de koelkast staan totdat hij stevig is.Tenminste 2 uur, maximaal 2 dagen.Gebruik het overhangende bakpapier om de cake uit de vorm te halen.
Snij, met een in water gedompeld mes, in 16 vierkanten.

Bron: Playing House

Related Posts with Thumbnails