dinsdag 15 juni 2010

Cakejes met zwarte olijven en gedroogde tomaten



Ik kocht laatst een leuk boekje, en gelijk daarbij ook maar 6 kleine anti-aanbakvormpjes.

Omdat er afgelopen weekend een verjaardag gevierd werd in Huize Monique besloot ik een recept uit het boekje te maken en als onderdeel van de maaltijd in buffetvorm te serveren.Daarnaast had een salade, gehaktballetjes in pindasaus en een grote hartige cake.


Ingrediënten voor 6 kleine olijvencakejes:
- 2 eieren
- 70 cl olijfolie
- 70 cl melk
- 120 gram bloem (patent)
- 70 gram geraspte Gruyèrekaas
- 8 gram bakpoeder
- zout en peper



Voor de vulling:
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit

Werkwijze:
1.Verwarm de oven voor op 180 graden C.

2.Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
(vet ze in, plaats ze 2 minuten in de vriezer en bestuif ze pas daarna,dan hecht de bloem beter).

3.Hak de zongedroogde tomaten grof.

4.Doe de eieren in een kom en klop er losjes de olie en melk door.
Voeg de bloem, geraspte kaas ,tomaten en olijven toe (hou er 6 apart voor het garneren).
Breng op smaak met zout en peper.
Meng goed en spatel er zorgvuldig het bakpoeder door.

5.Vul de vormpjes , (tot 2/3) gelijk na het toevoegen van de bakpoeder met het beslag.
Garneer de cakejes met de in plakjes gesneden olijven en zet de cakejes in de oven.

6.Bak de cakejes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer met een satéprikker of scherp mes of de cakejes gaar zijn.(stokje of mes moet er droog uitkomen).

Laat ze even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster om af te koelen.


Bron: Minicakejes , Ilona Chovancova
Related Posts with Thumbnails