zondag 2 januari 2011

Cranberry- en roomkaasmuffins



Omdat ik ook nog jarig was met Kerst, stond er voor vandaag ook nog op het programma : een tractatie maken voor de collegae.

Vanwege de toch al overmatige snoeperijen van de afgelopen feestdagen besloot ik voor de miniversies van deze muffins te gaan. Een eenhaps-muffin kan altijd wel toch?! ;-)

Voor 12 grote of ongeveer 26 minimuffins


  • 100 gram roomkaas, bijv.Philadelphia

  • 250 gram fijne kristalsuiker

  • 175 gram cranberries (vers of ingevroren)

  • 2 tl. bakpoeder

  • 2 eieren

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 1 tl vanille-extract

  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 hetelucht of 190 C elec.

Bekleed de muffinvorm met papieren vormpjes of vet de vorm in.

Klop de kaas met 25 gram suiker los en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de gewassen cranberries met 25 gram suiker totdat ze uit elkaar 'ploffen'.

Pureer de massa lichtjes en laat afkoelen.

Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de overgebleven suiker,bakpoeder en een snufje zout.Voeg de (losgeklopte) eieren , olie ,vanille en het cranberrymengel toe en roer het door elkaar. Het mag er een beetje klonterig uit blijven zien, mix het niet te lang.

Vul de vorm tot 2/3 .Maak een kuiltje in het beslag en laat hier een klodder roomkaas in vallen.

Bak in 25 minuten goudbruin en gaar.Laat afkoelen op een rooster.Als je minimuffins maakt kost het zo'n 18-20 minuten baktijd.

Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Bron: Good Food jan. 2011

Related Posts with Thumbnails