donderdag 22 juli 2010

Koude pastasalade met geitenkaas


Vandaag koos ik voor een pastasalade, het recept hiervoor knipte ik uit de zaterdag- krant.
Een frisse salade door het gebruik van limoensap en lekker romig door de geitenkaas.



Voor 4 personen

- 300 g verse pasta naar keuze
- olijfolie
- 4 el rode pesto
- 1 limoen
- 6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 10 zwarte olijven zonder pit, in dunne schijfjes
- 250 gram kleine tomaatjes, door midden gesneden
- 75 gram rucola
- 25 gram pijnboompitten
- 1 vers geitenkaasje
- verse basilicum

1.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel deze dan direct af met koud water en schep de pasta om met een flinke scheut olijfolie.

2.Rasp de schil van de limoen boven de pasta.

3.Roer de pesto los met het sap van de limoen.

4.Voeg de gedroogde tomaten, olijven en tomaatjes toe.

5.Voeg de rucola toe.

6.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze door de pastasalade.

7.Verkruimel de geitenkaas boven de salade.

8.Snijd de basilicum in heel dunne reepjes, strooi ze over de salade en maak verder op smaak met versgemalen peper en wat zeezout.


Bron: Recept van de dag van Carin Leenders de Vries, uit het AD.
Related Posts with Thumbnails