dinsdag 20 december 2011

Kip en chorizo jambalaya



Vandaag viel de nieuwste GoodFood op de mat en daarin las ik dat dit recept het populairste (van de BBC GoodFood site ) was van 2011.
Reden te meer om het zelf eens te proberen.
Een gemakkelijk recept ,er kan weinig aan mis gaan :-)

Voor 3-4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 75 gram chorizo, in plakjes
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 250 gram langkorrelrijst
  • blik gepelde tomaten, 400 gram
  • 500 ml kippenbouillon
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan met deksel en bruin de kip in 5-8 minuten.Haal uit de pan en hou even apart.
  2. Doe de ui in de pan en bak deze 3-4 minuten tot de ui zacht is.
  3. Voeg de paprika,knoflook, chorizo en Cajun kruiden toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de kip weer toe,voeg er de rijst, tomaten en bouillon bij en roer door.
  5. Laat het geheel, onder af en toe roeren 20-30 minuten sudderen totdat de rijst zacht is.
Het oorspronkelijke recept geeft 350 ml vocht aan, maar dat heb ik n.a.v de commentaren op de site al opgehoogd naar 500 ml. Dit was precies goed.

Een lekker recept, zeker voor herhaling vatbaar. Serveer er evt. een salade bij.

Related Posts with Thumbnails